In timp ce noi ne pregatim de sapat in centrul istoric…

Zilele trecute, in sedinta CL Tirgu Mures, a fost votat un proiect care prevedea constructia unei parcari subterane in centrul municipiului Tirgu Mures, care va costa orasul peste 10 milioane de euro, bani care nu exista si pentru care se doreste accesarea unui credit care va indatora orasul pe vreo 50 de ani.

Singurii care au votat impotriva proiectului au fost cei 3 consilieri POL. Iata ca astazi, 5 consilieri PNL, care au votat proiectul, au fost demisi din partid, deci exclusi din CL Tirgu Mures. (detalii aici).

Revenind la parcari, va prezentam acum un exemplu din Cluj Napoca, sa putem face astfel o diferenta intre modul de administrare pe care trebuie sa-l aiba un oras in 2018. Parcarea din Tirgu Mures va atrage masinile in zona centrala, total invers de cum se procedeaza in orice localitate civilizata, afecteaza o zona istorica, va costa enorm si indatoreaza orasul.

In Cluj Napoca, în data de 8 februarie va fi predat amplasamentul pentru un nou parking, iar peste câteva zile, în 14 februarie, va fi dat ordinul de începere a lucrărilor. Va avea un regim de înălțime de două subsoluri și parter, peste care va fi amenajat un teren de sport.

„Vor fi construite 292 locuri de parcare, 9 stații de încărcare pentru mașini electrice (din care 5 active și 4 rezervă), 34 locuri de parcare pentru biciclete (în parking), spațiu special pentru 26 biciclete, 23 locuri de parcare pentru motociclete și scutere și locuri de parcare pentru vizitatori”, dezvăluie pentru monitorulcj.ro, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

Atentie, costul parcarii din Cluj este cu mult mai mic fata de cel pentru parcarea din Tirgu Mures, nu se face in zona istorica, nu in centrul orasului, in plus mai este si ECO friendly. Valoarea totală a contractului este de 15.400.511,40 lei fără TVA.

MS /  Foto: monitorulcj.ro