Conform unor informatii pe surse, Biroul Politic al PNL Mures a hotarat excluderea din partid a cinci consilieri locali PNL Tirgu Mures, acestia fiind acuzati in prealabil de sustinerea proiectelor si a intereselor din jurul penalilor din executivul primariei Tirgu Mures.

Singura care nu ar fi fost exclusa este consiliera PNL Benedek Teodora, care a lipsit de la ultima sedinta CL Tirgu Mures, in care s-au votat mai multe proiecte paguboase pentru oras, initiate de penalii din executivul primariei – despre care am scris in alte materiale – si votate de UDMR+PSD+PNL, inclusiv de cei 5 exclusi din partid.

Revenim cu amanunte dupa emiterea unui comunicat oficial din partea PNL Mures.

UPDATE: Asa cum am anunțat în prealabil, comunicatul oficial PNL, pe care-l redam integral în rândurile de mai jos, confirma stirea publicata:

Biroul Politic Județean al Partidului Național Liberal filiala Mureș a validat propunerea organizației PNL Târgu-Mureș de excludere din partid a consilierilor locali ai PNL prezenți la ședința Consiliului Local Municipal Târgu-Mureș din data de 31 ianuarie 2019.

În ședința din 7 februarie 2019, Biroul Politic Județean Mureș al Partidului Național Liberal a luat în discuție propunerea organizației municipale Târgu-Mureș, înaintată în urma votului exprimat de Biroul Politic Local al PNL, în ședința din 5 februarie 2019.

În fapt, prima întâlnire din acest an a Biroului Politic Local al PNL Târgu-Mureș, cu participarea consilierilor locali ai partidului, a concluzionat formularea unui punct de vedere asupra fiecărui proiect de hotărâre aflat pe ordinea zi a ședinței de Consiliu Local.

Ignorând deciziile stabilite împreună cu membrii Biroului Politic, consilierii locali ai PNL au votat, ca punct suplimentar introdus pe ordinea de zi regim de urgență, în proxima ședință de Consiliu Local, “aprobarea contractării și garantării cu venituri proprii a unei finanțări rambursabile interne/externe, în valoare de maxim 89.835.883,80 lei”.

Votul consilierilor locali ai PNL a fost dat contrar celor stabilite împreună cu Biroul Politic Local, de solicitare a amânării de pe ordinea de zi a proiectelor introduse în regim de urgență, în cazul lipsei justificării urgenței. S-au încălcat astfel prevederile Codului Etic și ale Statutului PNL. Rațiunea acestei decizii, luată de comun acord în ședința biroului politic local a fost tocmai posibilitatea de a discuta, în cadrul partidului și nu numai, pe fiecare proiect important pentru comunitatea târgumureșeană.

Ervin Molnar, președintele organizației municipale Târgu-Mureș a Partidul Național Liberal, a declarat: „La începutul anului 2019, am preluat mandatul de președinte interimar al organizației municipale Târgu-Mureș a Partidului Național Liberal, acceptând astfel să îndeplinesc sarcina încredințată de Biroul Politic Județean, în vederea dinamizării, transparentizării și eficientizării activității PNL la nivelul municipiului Târgu-Mureș. Orașul are de recuperat o distanță semnificativă față de alte comunități locale, în special din Transilvania, care au reușit tocmai prin dialog, dezbatere și implicare. Plasarea în mapa de ședință, cu numai câteva minute înainte, a unor proiecte deosebit de importante pentru comunitatea târgumureșeană trebuie să înceteze să mai fie o practică a Executivului Local. Partidul Național Liberal va susține orice proiect propus în favoarea târgumureșenilor, însă numai după consultarea acestora și dezbaterea de către specialiștii partidului. România anului 2019 nu mai trebuie să fie moșia niciunui deținător vremelnic al unei demnități publice. Partidul Național Liberal își respectă alegătorii și își asumă rolul de reprezentare a intereselor acestora, conform mandatului acordat prin votul exprimat”.

Partidul Național Liberal, în conformitate cu prevederile art. 9 și art. 12 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, va sesiza Instituția Prefectului, în vederea constatării încetării mandatelor consilierilor locali.

Biroul de presă, PNL Târgu-Mureș

MS / Foto: tirgumures.ro