Majoritatea se considera linistiti daca ar avea un venit lunar de 2.000 de lei…

La început de 2019, într-o țară cu probleme politice și economice, cei mai mulți români spun că banii reprezintă principala lor îngrijorare.

Potrivit unui sondaj recent, un sfert dintre ei declară că sunt săraci și se tem pentru siguranța zilei de mâine, devalorizarea leului și nivelul scăzut al salariilor și pensiilor. Îi îngrijorează și sistemul de sănătate, instabilitatea politică și modul în care este guvernată țara.

Pe primul loc în topul grijilor care-i macină pe români se află banii. Urmează starea sistemului sanitar, instabilitatea politică şi lipsa locurilor de muncă, potrivit cercetării realizate de Institutul Roman pentru Evaluare şi Strategie. 3 din 10 intervievaţi au o datorie neplătită şi s-ar considera liniştiţi din punct de vedere financiar dacă ar avea un venit lunar de 2.000 de lei.

Întrebaţi ce ar face dacă ar câştiga 100.000 de euro, 20 la sută dintre cei care au participat la studiu au răspuns că i-ar da copiilor, nepoţilor sau altor membri ai familiei. Alţi 20 la sută ar cumpăra o locuinţă sau un teren.

Sursa: protv.ro /  Foto: captura