Cu siguranță toată lumea își amintește de Pristanda, unul dintre personajele piesei de teatru O scrisoare pierdută, de Ion Luca Caragiale, omul bun la toate, folosit adesea ca un fel de slugă personală a celui din conducere.

Personajul Pristanda este caracterizat de lipsa progresului, prin baterea pasului pe loc, respectiv de faimoasa sa numărare a celor 44 de steaguri, care de fapt erau 11, calculate și menționate de 4 ori, “Două la primărie, două la prefectură, … , două la primărie.”

Revenind la zilele și oițele noastre, după mai multe filmulețe distribuite de mureșeni iritați de cheltuirea banilor publici în bătaie de joc, în care erau prezentate lucrări de “asfaltare” din Tirgu Mureș, făcute cu unelte și proceduri folosite acum vreun secol (vezi exemplu video la finalul materialului), iată că primăria Tirgu Mureș emite rapid un comunicat pe aceasta tema.

Comunicatul, pe care îl redam în fotocopie mai jos, trebuia neapărat sa conțină lucrări de reabilitare a drumurilor, doar ca, neavând prea multe de prezentat, l-au pus pe Pristanda din zilele noastre sa enumere steagurile… pardon, străzile în lucru.

A enumerat el ce a enumerat și apoi, probabil să-i iasă la număr, a început sa le repete  “str. Mihai Eminescu, Gh Doja… Mihai Eminescu”. 😉

Știm, probabil o sa spuneți ca e o greșeală minoră, dar, din păcate, aceasta nu face altceva decât sa certifice “evoluția”, și anume, suntem parca într-o piesa de teatru, proastă în cazul nostru, în care personajele INfloresc lucruri pentru imagine, corupția e in Floare și în rest… “lipsa progresului, baterea pasului pe loc”.

Acesta este comunicatul primariei:

Acest este un filmuleț care arata cum se executa “lucrările de frezare a carosabilului, de plombări şi de curăţenie în urma plombărilor”, cu piciorul și găleată de plastic:

MS / Foto: colaj