Soferii care nu au asigurare RCA ar putea fi prinsi cu ajutorul camerelor care urmaresc plata rovinietei!

Soferii care nu au asigurare RCA ar putea fi identificati in trafic prin intermediul camerelor Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin care se verifica plata rovinietei, a afirmat, marti, vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara Cristian Rosu, la un eveniment de specialitate.

„Este o idee pe care am preluat-o, nu imi apartine, nu am drepturi de autor. Am preluat-o si este o idee interesanta pe care ar trebui sa o discutam cu CNAIR, pentru a incerca sa vedem in ce masura exista posibilitatea si tehnica si de realizat tehnic, astfel incat, odata cu citirea numerelor masinilor si identificarea lipsei rovinietei, sa se faca o matchuire cu bazele de date, astfel incat sa se identifice si masinile neasigurate prin asigurarea obligatorie RCA”, a spus Cristian Rosu.

Prezent la eveniment, directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a afirmat ca din punct de vedere tehnic se poate realiza un astfel de proiect, insa exista multe „sensibilitati” in zona supravegherii si trebuie incheiat un protocol cu asiguratorii.