Cand spun specialistii imobiliari ca ar trebui sa cumparam…

În ultimii 10 ani, prețurile la apartamente și chirii au crescut constant si pe piața din Tîrgu-Mureș, unde evoluția prețurilor este dictată de lipsa construcțiilor noi și a spațiilor de închiriat, în raport cu cererea.

Un apartament cu doua camere din cartierul Cornisa depaseste chiar si 80.000 de euro, conform siteurilor de specialitate. Cele mai scumpe imobile rămân apartamentele confort II, a precizat pentru Radio Tîrgu-Mureș si expertul imobiliar Faluvegy Sandor:

“Da, (piața imobiliară) este supraevauată dacă luăm pe metru pătrat apartamentele confort II în cartiere emblemă ale Târgu-Mureșului cum sunt 7 Noiembrie, Cornișa, eventual Dâmb, într-adevăr pe metru pătrat este supraevaluat. Dacă luăm apartamantele în bloc nou, pe metru pătrat se poate spune că nu este supraevaluat, chiar sunt prețuri reale pe piață. Preț real înseamnă 750-850 de euro pe metru pătrat.”

În mod paradoxal, prețurile apartamentelor din Târgu-Mureș ajung, în multe situații, să depășească prețul unei case nou-construite la periferia orașului.

Unii specialiști imobiliari îi sfătuiesc pe cei care doresc să investească într-o casă nouă sau într-un apartament, să mai aștepte circa 2-3 ani, când se prevede o scădere a prețurilor imobilelor.

Sursa: RTM /  Foto: Visit Targu Mures – Metz Balazs