Eforturile echipei de intervenţie sunt uriaşe. De peste 36 de ore, zeci de pompieri încearcă să stingă focul care a distrus cea mai mare fabrică de condimente din Europa de sud-est. 10 mii de metri pătraţi de hală au ars, iar în aer s-au răspândit substanţe periculoase.

Au intervenit in sprijin echipaje de la Alba, Hunedoara, Sibiu si Mures.

Munca pompierilor este in continuare una extrem de dificila. Acesta trebuie sa dea deoparte, bucata cu bucata, aceste table incinse sub care inca se mai afla focare ascunse.

Misiunea este condusă de maiorul Ovidiu Costea, un salvator ambiţios, la rândul său fiu de pompier. De sâmbătă dimineaţă, a părăsit locul intervenţiei doar pentru a-şi schimba echipamentul. Pentru fetiţa care îl aşteaptă acasă, e un tată-erou.

OVIDIU COSTEA, prim-adjunct la ISU Alba: Fara ajutorul familiie e imposibil sa faci fata in aceasta meserie.  Primul lucru la care m-am gandit cand am ajuns acolo a fost ca nu vreau sa-mi pun oamenii in pericol.

DAN ARDEAN, pompier la ISU Alba: Condimentele acelea aveau si tuburi de acetilena, chiar s-au auzit o serie de explozii in timpul interventiei.

Pompierii speră ca în câteva ore să stingă ultimele focare. Încă nu se ştie ce a declanşat incendiul.

Reprezentanţii companiei au anunţat într-un comunicat că nu vor renunţa la fabrica din România. Momentan, producţia va fi transferată către alte puncte de lucru din Europa.

GABRIEL PLEȘA, viceprimarul oraşului Alba Iulia: Marea problemă va fi cu linia tehnologică. Există temeri ca nu se va putea relua decat dupa luni bune productia.

Fabrica era asigurată, iar investorii francezi susţin că cei 280 de angajaţi nu vor rămâne fără loc de muncă. Producătorul de condimente din Alba Iulia are 2000 de clienţi şi o cifră de afaceri de zeci de milioane de Euro.

Sursa:observator.tv / Foto: IGSU