Înainte cu doar două minute de începerea şedinţei de Consiliu Local din 31 ianuarie 2019, a fost pus în faţa consilierilor municipiului Tirgu Mures, în regim de urgenţă, un proiect de hotărâre prin care oraşul să se îndatoreze la bănci cu suma de 90 de milioane de lei. Un proiect de asemenea amploare, care nu a fost în dezbatere publică nici măcar o zi, demonstrează inconştienţa celor care conduc Primăria.

Singurii care au votat impotriva au fost cei 3 consilieri de la POL, care considera proiectul ca fiind ilegal şi mizeaza pe faptul că Prefectura îl va notifica. Cu toate acestea, Coaliţia pentru Famiglie UDMR, PNL şi PSD a votat pentru acest împrumut.

Dar ce înseamnă concret acest proiect…

Până ieri gradul de îndatorare al oraşului era de 9%, dar, după adoptarea proiectului, acesta va ajunge la 20%, adică o creştere cu peste 120% a creditelor. Problema şi mai mare este că sunt puse de-a valma mai multe proiecte de investiţii, unele cu care sunt de acord, altele aberante.

Printre ele şi creditul de 5,6 milioane de lei pentru mansardarea a cinci blocuri, adică pentru construirea a 20 de apartamente. Acestea însă vor putea fi amortizate în circa 50 de ani, ceea ce face ca investiţia să fie total nerentabilă. Mai mult, costul unui apartament cu două camere va ajunge la suma de peste 275.000 de lei! În plus, Primăria nu trebuie să fie constructor de apartamente şi să fie actor pe piaţa imobiliară.

Citeste aici mai multe despre: Accesarea unui credit de 20 de milioane de euro, votat pe repede înainte la Tirgu Mures!

Publicată de Dan Mașca pe Joi, 31 ianuarie 2019

Sursa: oameniliberi.com / Foto: colaj arhiva