Incompatibilitate, conflict de interese administrativ şi sesizare Parchet…

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă în cazul BALOGH BLANKA-ELIZABETA, fost Consilier Local din partea UDMR în cadrul Consiliului Local al comunei Vărgata, Judeţul Mureş

În perioada deţinerii mandatului de consilier local (2012-2016), a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri, prin care s-a aprobat acordarea de sprijin financiar pentru Asociaţia Otisz, în cadrul căreia soţul persoanei evaluate avea calitatea de Preşedinte al asociaţiei.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 70 şi 77 din Legea nr. 161/2003, art. 46, alin. (1) din Legea 215/2001, art. 75, lit. a) şi art. 77, alin. (1) din Legea 393/2004.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

ANI /  Foto: colaj