63 de oameni au murit până acum, printre care si 3 mureseni…

În plină epidemie de gripă, măsurile de igienă pot reduce valul de îmbolnăviri. De teama epidemiei, mulţi părinţi nu şi-au mai trimis azi copiii la cursuri. Insa, chiar dacă epidemiologii ne sfătuiesc să evităm spaţiile aglomerate, mulţi părinţi şi-au dus sau lasat copiii in malluri.

Desi programul de vizite a fost redus in majoritatea spitalelor muresene, pericolul ramane unul extrem de mare prin prisma unor minime reguli de igiena nerespectate, atat de o parte din personalul medical cat si de vizitatori. Avem inca toalete fara materiale de igiena, vizitatori fara masca etc.

În câteva oraşe din ţară, autobuzele sunt dezinfectate la fiecare cap de linie, nu si in Mures. Trebuie să fim conştienti ca în aceste medii microbii se răspândesc cel mai repede. De la bara de care ne tinem si tot ce ne inconjoara in mijloacele de transport in comun. Asa ca igiena mainilor este cea mai importanta.

Pentru protecţia populaţiei, Ministerul Sănătăţii a trimis astăzi în ţară încă 30 de mii de doze de vaccin. În farmacii, însă, cei care-l caută primesc de câteva zile acelaşi răspuns, nu avem.

În plină epidemie, mesajele care ajung la oameni, în spaţiile publice, sunt contradictorii. În timp ce autorităţile încurajează vaccinarea, în cateva orase, cele mai multe din Mureş (Vezi aici), pe panouri imense au apărut mesaje împotriva imunizării.

MS /  Foto: colaj