Un bărbat de 59 de ani, din judeţul Mureş, care avea mai multe afecţiuni, a murit din cauza gripei, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, precizând că victima nu era vaccinată antigripal. Numărul desecelor a ajuns la 56.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunţă, miercuri, că un bărbat de 59 de ani, din judeţul Mureş, a murit din cazua gripei. Victima avea mai multe condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal.

Astfel, numărul deceselor cauzate de virsurul gripal, din acest sezon, a ajuns la 56.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, azi dimineaţă că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv şi sunt peste 50 de decese din cauza bolii.

Ministerul Sănătăţii a transmis către toate spitalele din ţară recomandări suplimentare, odată cu declararea epidemiei de gripă, Sorina Pintea precizând că una dintre măsuri vizează accesul vizitatorilor „în mod real” în toate unităţile sanitare, în special în secţiile cu risc.

Anuntul privind inchiderea scolilor…

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat miercuri că nu va fi luată o decizie generală de suspendare a cursurilor în contextul epidemiei de gripă, dar a precizat că acolo unde absenteismul este mai mare de 20% şcolile vor fi închise.

Ecaterina Andronescu a declarat, într-o intervenţie la Realitatea TV, că în fiecare zi de acum încolo se va face triajul zilnic în unităţile de învăţământ. În opinia sa, primul “triaj” ar trebui făcut de fiecare părinte dimineaţa şi, în funcţie de starea de sănătate a copilului, să îl ducă sau nu la şcoală.

Sursa: mediafax.ro /  Foto: colaj