Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Vaslui au efectuat 5 percheziţii domiciliare (4 pe raza municipiului Bârlad şi una pe raza municipiului Târgu Mureş), la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc.

De asemenea, aceştia au mai organizat două acţiuni de depistare în flagrant delict, una în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu şi una în zona nodului rutier Drumul Naţional 24 – Crasna. În urma acestor activităţi, poliţiştii au descoperit 3,1 kilograme de cannabis asupra unui tânăr de 19 ani, respectiv 430 de grame de cannabis şi 177 de grame de rezină de cannabis la un bărbat de 28 de ani.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în perioada decembrie 2018 – ianuarie 2019, 3 bărbaţi ar fi introdus în ţară şi comercializat, fără drept, pe raza municipiului Bârlad, droguri de risc de tip cannabis şi rezină de cannabis.

Cei trei, cu vârste cuprinse între 19 şi 33 de ani, din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Aceştia sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic şi introducerea în ţară de droguri de risc.

În cursul zilei de astăzi, persoanele în cauză vor fi prezentate Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă.

Activităţile au beneficiat şi de sprijinul poliţiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale, colegilor din Iaşi, Târgu Mureş şi Giurgiu, precum şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui.

Sursa:IGPR / Foto: colaj arhiva