Nu e gluma! Convinși probabil ca de trenuri nu mai putem vorbi…

Ideea a fost lansată săptămâna trecută de președintele CJ, Peter Ferenc, care a spus că se pot accesa fonduri europene pentru o pistă de biciclete pe calea ferată dezafectată de pe traseul Ungheni – Tg. Mureș – Sovata.

Peter Ferenc a explicat că ar fi nevoie de transferul de proprietate al terasamentului căii ferate, de la Ministerul Transporturilor către Consiliul Județean:

Pe acest traseu s-ar putea crea niște puncte turistice de informare, de agrement, pentru ca din Tg. Mureș să poți merge cu bicicleta chiar până în Sovata. Proiectul se poate face cu fonduri europene, pentru că există un master plan de dezvoltare a căii ferate.

Pentru ca să construiești o pistă de biciclete, ca și acte, e ca și cum ai face o autostradă. Astfel, cel mai ușor de făcut este printr-o cale ferată, pentru care specialiștii pot spune care ar fi varianta cea mai bună.

În zona Câmpu Cetății și Sovata există deja linia de cale ferată cu trenuleț. Acolo vrem să vedem cum se poate realiza în așa fel încât să existe și o pistă de bicicletă și calea ferată, ambele fiind importante din punct de vedere turistic.

Sursa: RTM / Foto: colaj arhiva