Curtea de Apel Szeged l-a condamnat joi la închisoare pe viaţă pe bărbatul care săptămâni întregi şi-a maltratat propria mamă, mai apoi a ucis-o în mod brutal, în localitatea ungară Mezőhegyes. Pe lângă sentinţa privativă de libertate, instanţa l-a expulzat pe inculpat pentru zece ani din Ungaria.

Relaţia dintre bărbat şi mama sa de 83 de ani a fost tensionată timp de vreme îndelungată. Inculpatul o învinovăţea pe femeie pentru relaţiile şi mariajul său eşuat şi credea că îl terorizează. Relaţia celor doi s-a înrăutăţit şi mai mult după ce s-au mutat, în 14 aprilie 2017 de la Târgu Mureş la Mezőhegyes, deoarece inculpatul dorea să se întoarcă acasă, dar mama se împotrivea, iar din cauza unei situaţii materiale precare acesta nu a putut să se mute singur.

Inculpatul şi-a bătut mama foarte dur cu trei ocazii: prima oară în seara zilei de 30 aprilie 2017, iar altercaţia care i-a provocat decesul femeii a început pe 25 mai. Bărbatul a bătut-o pe femeie de mai multe ori, până a doua zi seara a lovit-o cu piciorul, a călcat-o pe femeia slăbită – provocându-i peste 50 de răni – care în cele din urmă a decedat în urma maltratării. Bărbatul şi-a informat vecinii doar în data de 26 mai, iar aceştia au chemat salvarea, însă paramedicii nu au putut decât să constate decesul femeii.

Pe parcursul anchetei, inculpatul – care nu a compărut în faţa judecătorilor Curţii de Apel – a invocat că nu îşi aduce aminte de ultima altercaţie şi a săvârşit doar o mică parte a relelor tratamente.

Sursa: MTI /  Foto: Felvidék.ma