Mobilizare de forțe a politistilor pentru prinderea în flagrant a trei hoți din autoturisme. O urmărire ca-n filme, pe mai multi kilometrii, s-a finalizat cu prinderea barbatilor dupa ce masina lor a ajuns in sant. Ieri, instanța a decis ca aceștia să stea 30 de zile după gratii.

Doi bărbaţi, de 44 şi 51 de ani, ambii din judeţul Mureş şi un altul de 48 de ani, din Timişoara, au fost prezentaţi instanţei, care a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile. Aceştia sunt bănuiţi că în perioada iulie 2018-ianuarie 2019, ar fi sustras peste 160.000 de lei, din trei autoturisme care se aflau parcate, pe raza municipiului Bistriţa.

La data de 22 ianuarie a.c., în urma unui complex de măsuri desfăşurate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale i-au depistat în flagrant delict pe cei trei bărbaţi, după ce ar fi încercat să sustragă o borsetă cu bani dintr-un autoturism, care se afla parcat, pe o stradă din Bistriţa.

Cei trei au fost prinşi cu operativitate şi reţinuţi pentru 24 de ore de poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale, din Bistriţa. Unul dintre aceştia a fost prins la faţa locului, ceilalţi doi, încercând să scape, au fost urmăriţi şi imobilizaţi în trafic, în apropierea oraşului Beclean.

Ulterior, la data de 23 ianuarie a.c., la locuinţele bărbaţilor din Mureş au fost efectuate două percheziţii domiciliare, ocazie cu care poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor sume în bani şi valută, o armă neletală din categoria celor supuse autorizării, precum şi alte bunuri.

Cercetările continuă de către Biroul de Investigaţii Criminale în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora şi recuperării prejudiciului.

Activităţile desfăşurate în acest dosar au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, precum şi al serviciilor Acţiuni Speciale şi Investigaţii Criminale. De asemenea, au participat poliţişti din cadrul secţiilor 1, 4 şi cei ai Biroului Rutier.

Sursa: IPJ Bistriţa-Năsăud /  Foto: captura video