Se cauta solutii de cazare si in Mures…

Majoritatea locurilor de cazare aflate pe o rază de aproximativ 60 de kilometri de Miercurea Ciuc sunt ocupate pentru vizita Papei Francisc, care va veni la Şumuleu Ciuc în data de 1 iunie, a anunţat, miercuri, preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba.

“În privinţa spaţiilor de cazare, pot să vă spun că ne pregătim, încercăm să le oferim vizitatorilor şi spaţiile publice – şcoli, cămine culturale, săli de sport sau alte spaţii care pot fi folosite şi pentru cazare. Vom solicita şi vom face o campanie ca familiile să accepte să fie gazde pentru pelerini sau vizitatori. Ne pregătim cu foarte multe oferte turistice, pentru că noi preconizăm că, prin interesul mass media, judeţul Harghita, Secuimea, vor fi mult mai bine prezentate şi sperăm că foarte mulţi oameni să revină în zonă. (…) Cel puţin într-un perimetru de 60 km de Şumuleu nu cred că mai sunt locuri de cazare libere (…) Noi am dori să implicăm şi judeţele Covasna şi Mureş în această vizită, să le oferim posibilităţi de cazare celor care vin de departe”, a declarat Borboly, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Preşedintele CJ Hargjhita a precizat că instituţia pe care o conduce a discutat deja cu reprezentanţii Bisericii Catolice, pentru a se implica în organizare, existând intenţia să se aloce 1 milion de lei din bugetul judeţean pentru pregătirea vizitei papale, în contextul în care, spune Borboly Csaba, se aşteaptă prezenţa în zonă a un milion de persoane.

Foto: colaj