Publicam, anul trecut, materialul – Muresean arestat dupa ce si-a amenintat sotia cu moartea! Între timp, după ce a ispăşit un an de închisoare pentru distrugere, ameninţare şi încălcarea unui ordin judecătoresc (detalii aici), individul a fost eliberat condiţionat săptămâna trecută (detalii aici), cu patru luni mai devreme.

Însă, la nici o saptamana de la eliberare, individul a făcut sâmbătă seara (19 ianuarie 2019), în jurul orei 22, o “vizită” la domiciliul fostei soţii unde, după ce a încercat să pătrundă cu forţa în casă, a aruncat cu pietre şi zăpadă îngheţată în fereastra casei, adresând injurii şi ameninţări, în timp ce în casă se aflau fosta soţie cu copiii şi mama acesteia.

Femeile au chemat Poliţia Sighişoara care a trimis un echipaj ce l-a ridicat pe individ de la faţa locului. Pana in acest moment nu se ştie ce măsuri sau dacă s-au luat măsuri împotriva individului, mai ales că acesta, teoretic, ar trebui să se afle sub supraveghere, fiind eliberat condiţionat.

Cert este că acesta mai are o condamnare pentru violenţă în familie, pronunţată în luna mai 2018 (detalii aici), dar care a fost atacată cu apel de individ, deci nedefinitivă. Şi, deşi au trecut mai bine de 7 luni de la pronunţarea sentinţei şi formularea apelului, instanţa superioară (probabil Tribunalul Mureş) încă nici la această dată n-a fixat termen pentru judecarea apelului, astfel că, iată, individul a beneficiat de eliberarea condiţionată la prima condamnare, cea pentru distrugere, ameninţări şi încălcarea ordinului judecătoresc, şi acum îşi terorizează din nou fosta soţie şi copiii. Cam asta este protecţia de care beneficiază victimele violenţei în familie în România!?

Informatiile prezentate in material provin de la familia terorizata, iar cele referitoare la condamnari de pe portalul ministerului Justitiei.

In alte cazuri finalul a fost tragic…


Sa nu uitam celalalte cazuri tragice care au avut loc in Mures. Aceste victime nu au avut sansa ca atacatorii sa fie arestati inainte de producerea tragediei:

iunie 2017 – Femeie injunghiata pe strada de fostul iubit! – UpdateDescriere incident…

mai 2017 –  Inca o femeie a fost ucisa de iubit, in Mures! 🙁

ianuarie 2017 –  Incepe judecata criminalului care a impuscato mortal pe Emese!

decembrie 2016 –  Barbatul banuit de uciderea doctoritei Benedek – trimis in judecata!

MS /  Foto: colaj arhiva