Gripa este mai puternica decat raceala si, in unele cazuri, poate duce la afectiuni mai grave precum pneumonia. Cu toate acestea, daca o persoana afectata de gripa are sistemul imunitar puternic, nu sufera de alte afectiuni si are un stil de viata sanatos, poate invinge gripa asemenea unei raceli usoare.

Gripa are ca simptome febra ridicata, de 39-40 de grade Celsius, care se instaleaza brusc, tuse seaca, dureri musculare si senzatia de oboseala puternica, conform sfatulmedicului.ro.

In cazul gripei, este recomandat un consult medical si in niciun caz nu ar trebui tratata ”dupa ureche”. Daca ai si frisoane si febra, iar aceste simptome persista mai mult de 72 de ore, mergi, de asemenea, la medic.

Diferenta dintre raceala si gripa: Simptomele racelii

Raceala este cea mai comuna infectie virala. Desi apare cu precadere in sezonul rece, odata cu racirea vremii, este foarte posibil sa contactezi virusul chiar si in toiul verii.

Odata contactat virusul, simptomele racelii incep sa se manifeste gradual. Iata doar cateva dintre cele mai comune simptome ale racelii:

dureri in gat
stare de oboseala
stranuturi
congestie nazala
rinoree
In cazul racelii, tusea, febra si durerile articulare sau musculare sunt rare sau moderate.

Diferenta dintre raceala si gripa: Simptomele gripei

Gripa este cauzata de virusul influenza, de tip A, B sau C. Boala se manifesta brusc, odata cu urmatoarele simptome:

frisoane
febra ridicata
dureri musculare puternice
lipsa poftei de mancare
tuse
nas infundat
dureri in gat
dureri de cap

Sursa: sfatulmedicului.ro / Foto: colaj