Călin Ignat, un tânăr din Târgu Mureş, fost fotbalist, produce bere artizanală, pe care a „botezat-o” cu numele câinelui său, un Golden Retriever, pentru că patrupedul a fost tot timpul lângă el cât a experimentat, iar brevetul de producţie l-a obţinut în ziua când Noah a împlinit 10 ani.

Călin Ignat lucrează singur sau ajutat de rude şi prieteni la producţia de bere artizanală, o afacere care a pornit mai degrabă ca un experiment făcut în casă pe care, în doi ani, la dus la o capacitate de producţie de aproximativ 3.000 de litri pe serie.

Numele băuturii este „Noah”, la fel cu numele căţelului familiei care l-a însoţit permanent, încă de când a reuşit să facă prima porţie de bere, iar brevetul de fabricaţie l-a primit chiar în ziua când acesta a împlinit 10 ani.

Tânărul antreprenor, în vârstă de 35 de ani, fost fotbalist, nu a făcut studii în domeniu însă, pentru a-şi atinge visul, a învăţat singur din cărţi de specialitate comandate pe internet şi din experienţa altor producători, din Cluj şi Bucureşti, care au fost gata să-l ajute cu sfaturi, când a avut nevoie.

Deocamdată este o afacere de familie, în care cea mai mare parte din treabă o face el. Prima cantitate scoasă pe piaţă – 500 de litri, a produs-o la sfârşitul anului trecut şi s-a vândut în două zile. Imediat a început să pregătească a doua şarjă, iar prepararea ei durează aproape o lună.

El a mai adăugat că berea Noah va putea fi găsită la sfârşitul acestei luni într-un magazin specializat din oraş ”unde găseşti cele mai bune beri artizanale”, în pub-uri şi restaurante. Are comenzi şi din alte oraşe din ţară, însă doreşte ca berea lui să ajungă, în primul rând, la târgumureşeni.

Citeste toată știrea pe Mediafax.ro