În categoria banilor publici irosiţi intră și patinoarul din Târgu Mureş. Acesta a costat până acum 7,5 milioane de euro şi tot nu e gata.

Deși conducerea primăriei Tirgu Mureș, din ultimii 20 de ani, a făcut parte din partide care s-au perindat de mai multe ori dea lungul timpului la guvernare, aceștia nu au fost în stare să transfere patinoarul comunității. Ori au fost prea puțin importanți pentru vârful conducerii, ori și în acest caz incapacitatea lor de conducere a fost principala cauza.

Chiar dacă au în oraş un patinoar care a costat 7,5 milioane de euro,  copiii din Târgu Mureş învaţă să joace hochei pe gheaţă pe uscat, în sala de sport.

Patinoarul care zace nefolosit a fost ridicat în 2008 şi finalizat în proporţie de 80 la sută. Însă nu mai sunt bani pentru finisaje.

Iar cei care vor să joace hochei sunt nevoiţi să se antreneze pe patinoare din judeţele vecine.

Kui Csaba, antrenor hochei: “Putem spune că practicăm acest sport din hobby, de performanţă nu poate fi vorba. Există o clădire, nu pot să spun că e patinoar, de 11 ani de zile stă în procent de 85 la sută finalizat.

Clădirea imensă unde trebuia să funcţioneze cel mai modern patinoar din ţară a fost gândită să poată găzdui inclusiv concursuri internaţionale. Însă, lucrările şi banii s-au oprit din cauza unor neînţelegeri între autorităţi.

Clădirea aparţine Ministerul Tineretului şi urmează să fie predată Companiei Naţionale de Investiţii. Pentru finalizare ar mai fi nevoie de cel puţin 3 milioane de euro. Iar optimismul celor care răspund de patinoar nu este de ajuns.

Cosmin Pop, director Clubul Sportiv Muresul: “Obiectivul este pe linie dreaptă şi urmăm paşii legali pentru predare. Probabil o hotărâre de guvern, după care vor prelua finanţarea şi vor finaliza obiectivul.

Sursa: ProTv.ro