A crescut numarul incendiilor iar ISU Mures trage un semnal de alarma. Ultimul incendiu a avut loc astăzi în localitatea Bobohalma, județul Mureș, unde incendiul a cuprins o casă de locuit, cel mai probabil cauza fiind tot sistemul de încălzire.

Deoarece incendiile la locuinţe sunt tot mai multe, mai ales în mediul rural, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mures trage un semnal de alarmă și informează cetăţenii ce pot face pentru a elimina din timp riscurile și pericolele.

În locuinţele în care căldura este asigurată de sobe, depozitarea materialelor combustibile trebuie sa se faca la o distanţă mai mare de 1,00 m faţă de sobele fără acumulare de căldură şi de peste 0,50 m de sobele cu acumulare de căldură.

Depozitarea materialului combustibil, a cărţilor, hainelor, lumânărilor etc. deasupra sobelor este interzisă, iar în faţa uşiţei de alimentare a sobei, pardoseala combustibilă se protejează cu tablă metalică. Înainte de utilizare, sobele şi coşurile de fum trebuie verificate amănunţit, reparate, curăţate şi date în exploatare în perfectă stare de funcţionare.

Aprinderea focului în sobe prin stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile este strict interzisă. Cenușa rezultată prin ardere trebuie scoasă şi depozitată în locuri special amenajate, în exteriorul locuinței și la distanță față de casă, grajd, fânar și depozite.

Sursa: ISU Mures