Colegiul Naţional „Unirea” înscrie în palmaresul său o performanţă de excepţie: trei elevi ai colegiului au fost admişi la universitatea din Oxford, la sfârşitul anului 2018, în urma unei selecţii şi a unei evaluări riguroase.

David Purcar, Văsieşiu Victor şi Vlasiu Flavius, din clasa a XII-a A au aplicat, la sfârşitul anului 2018, pentru admiterea la Universitatea din Oxford, urmând un proces de admitere îndelungat, încărcat de emoţii şi dublat de o pregătire intensă, continuă, care a vizat mereu atingerea performanţei.

În toţi cei patru ani de ciclu liceal, David Purcar, Văsieşiu Victor şi Vlasiu Flavius au fost olimpici naţionali la matematică şi la informatică, având un palmares deosebit, concretizat în numeroase premii, distincţii şi medalii de aur, argint şi bronz la concursuri naţionale şi internaţionale.

Elevii sunt cei care dau adevărata măsură a efortului didactic, dar totul se împlineşte şi prin susţinerea unor profesori dăruiţi, doamna profesoară de matematică, Hecser Enikö şi doamna profesoară Manuela Mărginean- disciplina informatică însumând rodul unei activităţi  îndelungate, perseverente, şi creând, astfel,  starea de competiţie, prin care au stimulat dorinţa fiecăruia de a fi cel mai bun. Ce poate însemna mai mult  în acest moment marcant, decât comuniunea reală  elevi-profesori, a celor care au înţeles că în paradigma educaţiei elevul este cel care poate reclădi şi redimensiona temelia pe care dascălul o proiectează.

Preţuim acest efort, rezultatele acestor elevi ne onorează, ne bucură şi ne obligă, pentru că, de fapt, determină asumarea unei responsabilităţi la nivelul exigenţelor pe care înşişi dascălii acestei şoli le-au impus.

Conducerea Colegiului Naţional „Unirea”
Director, Prof.dr. Aurora Stănescu / Foto: colaj