Două cazuri de gripă, ambele soldate cu deces, s-au înregistrat în acest an în județul Mureș, dintre care unul a fost înregistrat săptămâna trecută. Pe lângă acestea, medicii de familie au înregistrat 4.400 de viroze respiratorii și circa 2.000 de pneumonii, în doar o săptămână.

Cresterea devine alarmanta, deoarece numărul îmbolnăvirilor este mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut și față de săptămâna anterioară de raportare.

“Pentru 7-13 ianuarie am avut 4.400 de viroze cu 60 de internări, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut când au fost 3.828 de cazuri cu 43 de internări. La pneumonii am avut 1.950 de cazuri cu 121 de internări săptămâna trecută, comparativ cu anul trecut când au fost 1.632 de cazuri cu 112 internări. Săptămâna trecută a fost raportat un deces din cauza gripei și un alt deces a fost în 3 ianuarie,” a precizat pentru Radio Târgu-Mureș purtătorul de cuvânt al DSP Mureș, dr. Stelian Caraghiaur.

Ipoteza privind o campanie falsa de folosire a vaccinului este eliminata, deoarece in județul Mureș, stocurile de vaccinuri antigripale sunt epuizate în proporție de 97%, în acest sezon fiind imunizați antigripal circa 21.000 de mureșeni.

Sursa: RTM /  Foto: colaj