Majoritatea au fost raportate de Spitalul de Urgență din Tîrgu Mureș…

Față de 2017, numărul cazurilor de infecții asociate asistenței medicale au crescut simțitor în unitățile spitalicești din județul Mureș. În 2018 unitățile sanitare publice au raportat număr de 613 infecții asociate activității medicale comparativ cu 2017 când au fost raportate 411.

În top se află cele două spitale mari din Tîrgu-Mureș, care sunt, însă, și unități santinelă, a precizat pentru Radio Tîrgu-Mureș purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Mureș, dr. Stelian Caraghiaur.

Trei sferturi din aceste cazuri au fost raportate de Spitalul de Urgență din Tîrgu-Mureș unde vin pacienți din toată țara, unii dintre ei având deja astfel de infecții în momentul internării. Un alt aspect întâlnit la Spitalul Clinic Județean de Urgență este supraaglomerarea, motiv pentru care nu se pot face dezinfecțiile în mod corespunzător, a declarat managerul unității.

Mai multe infecții nozocomiale sunt și la Spitalul Clinic Județean Mureș, o altă unitate santinelă. Creșterea se datorează raportării și nu neglijenței, a precizat managerul unității.

Nici o lună fără infecții asociate actului medical și la Institutul Inimii din Tîrgu-Mureș, o unitate de elită unde astfel de cazuri sunt de cele multe ori imposibil de prevenit, potrivit managerului unității.

Sursa: RTM /  Foto: colaj