Doar trei zile pe săptămână se mai pot face vizite la Spitalul Clinic de Urgență din Tîrgu-Mureș și doar câte două ore, într-un program foarte strict stabilit. Măsurile au fost impuse săptămâna trecută de conducerea unității medicale ca urmare a pericolului reprezentat de infecțiile respiratorii. Restricțiile vor fi menținute atâta timp cât este nevoie, a precizat pentru Radio Tîrgu-Mureș managerul Spitalului de Urgență din Tîrgu-Mureș, dr. Claudiu Puiac.

Vizite cu restricții se fac și la clinicile Spitalului Clinic Județean Mureș încă din primăvara anului trecut. Programul de vizite este tot de două ore, însă patru zile pe săptămână, iar recomandarea pentru copiii sub 14 ani este să nu facă nici o vizită în spitale. Excepție se poate face pentru bolnavii grav, a precizat managerul Spitalului Clinic Județean Mureș.

Două cazuri de gripă, ambele soldate cu deces, s-au înregistrat în acest sezon în județul Mureș. Este vorba de doi bărbați, dintre care unul nu avea alte boli asociate. Niciunul nu era vaccinat. Încă nu se poate vorbi de o epidemie de gripă, a declarat pentru Radio Tîrgu-Mureș purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Mureș, dr. Stelian Caraghiaur.

La nivel național s-au înregistrat anul acesta 7 decese din cauza gripei, ultimele două cazuri fiind confirmate duminică la un bărbat de 69 de ani din Prahova și la un bebeluș de 10 luni din Ilfov.

Sursa: RTM /  Foto: colaj arhiva