Un mureşean de 50 de ani şi-a găsit sfârşitul departe de casă. Omul muncea într-o provincie din Italia. Şapte copii au rămas acum fără tată, iar o mamă îşi aşteaptă îndurerată fiul acasă, pentru a-l conduce pe ultimul drum. Pentru asta însă, familia face un apel disperat. Suma repatrierii se ridică la costuri pe care apropiaţii nu şi le pot permite.

La 50 de ani, mureşanul Andras Szekely muncea de aproape 4 ani ani în agricultură, pe un câmp din provincia italiană Caserta.

“Niciodată nu s-a plâns de nimic”

Românul şi soţia sa au încercat să facă totul pentru ca cei 7 copii de acasă să aibă un trai mai bun. Andras şi-a găsit însă sfârşitul marţi, în Italia, cel mai probabil, din cauza unui infarct. Nu ar fi avut probleme de sănătate. Pentru copii şi pentru mama sa, vestea a picat ca un trăsnet.

SZALBOLCS SZEKELY, fiul lui Andras: Mie nu-mi venea să cred, pur şi simplu. Şi numai ce am aflat vestea că… a decedat. Niciodată nu s-a plâns de nimic. A venit aşa, pur şi simplu, nu ştiu cum…

Şapte copii aşteaptă acum să-şi îngroape tatăl acasă. La fel şi bunica lor de 80 de ani care i-a crescut, cu dragoste şi multe sacrificii. Femeia nu şi-a văzut fiul de aproape 4 ani.

“A crescut 7 copii. A plecat, a lăsat aici 4. Eu am lucrat la depozit 18 ani, fără angajare. Am pensia 640 de lei. Şi a trebuit să mă duc pentru ei să lucrez”, spune mama bărbatului mort.

Copiii nu au bani pentru repatriere

Familia îşi doreşte să aducă trupul neînsufleţit acasă, să-l îngroape aici şi să-l poată plânge în linişte. Drama este însă mai mare de atât. Oamenii nu-şi permit să achite costurile repatrierii.

SZALBOLCS SZEKELY, fiul lui Andras: Pur şi simplu, noi nu dispunem de banii necesari ca să-l aducem acasă. Este vorba de 2.600 de euro, deci transport, actele necesare…

Este o sumă pentru care familia îndurerată cere acum sprijinul oamenilor de pretudindeni. Noemi, una dintre fetiţele românului mort, a lansat deja un apel pe pagina ei de Facebook.

“Rog toți prietenii care mă pot ajuta să îl aduc acasă pe tatăl meu decedat din Italia, cu cât puteți, cu cât de puțin, doar să îl putem îngropa in țara lui natală, m-ați ajuta enorm de mult pe mine și pe familia mea”, a scris tânăra în mesaj.

Cum poate fi ajutată familia românului, pentru repatriere

Cei care vor să ajute familia Szekely, pentru a-şi repatria tatăl din Italia, pot face donaţii fie în lei, fie în Euro, în următoarele conturi.

Cont Euro: RO23BTRLEURCRT0407438501

Cont Lei: RO73BTRLRONCRT0407438501

Banca Transilvania

Nume: Szekely Ioana Cătălina

Sursa:observator.tv