E oficial, ANAF-ul e pus pe făcut bani. Planul ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, e ca din două clickuri, românii să apeleze la Fisc atunci când vor să îşi cumpere haine, bijuterii şi electronice. Ministrul Finanţelor a anunţat intenţia inclusiv ca autorităţile să ceară mai puţini bani pentru maşinile şi locuinţele pe care le execută silit.

In mod ciudat, niciun produs nu poate să fie achiziţionat online, chiar daca siteul este in sine un fel de magazin online. Clienţii trebuie să meargă în magazinele ANAF. Şi există doar unul în fiecare judeţ. Iar cine îşi doreşte o maşină trebuie să participe la licitaţiile lunare.

Despre aspectul siteului, un tabel fără imagini şi fără descriere a produselor. În era comerţul online, aşa arată pagina ANAF dedicată bunurile confiscate. Textile, electronice şi electrocasnice, bijuterii, maşini – toate aşteaptă cumpărători.

Daca ne uitam la preturi, pentru o tastatură, ANAF cere acum 14 lei. Un mare magazin online vinde acelaşi produs cu 13 lei. Pentru un bec, ANAF cere un leu şi 50 de bani. Şi nu este cel mai mic preţ din piaţă.