S-a intamplat in judetul vecin, dar si la noi exista nenumarate situatii asemanatoare in care, soferi nesimtiti si inconstienti blocheaza trotuare, cai de acces etc. Aceste specimene nu se gandesc la parintii care nu pot trece cu caruciorul pe trotuarele blocate de ei si isi pun viata in pericol fiind nevoiti sa ocoleasca masinile pe carosabil, nu ii intereseaza de oameni aflati in suferinta la care nu pot ajunge ambulantele, de pericolele la care sunt expusi pietonii din cauza masinilor parcate aproape pe trecerea de pietoni.

In Tirgu Mures, si nu numai, acesti soferi de tip cocalar sunt prezenti in special in fata barurilor, unde, probabil din dorinta de a-si etala masinile cumparate de parinti, ocupand de multe ori intreg trotuarul, chiar daca la cateva zeci de metri se afla parcari amenajate goale. Aici, intervine, pe langa neimplicarea autoritatilor competente, dezinteresul administratorilor locatilor la care facem referire, care permit clientilor parcarea ilegala, probabil din dorinta de a face inca un leu profit cu orice pret.

Revenind la cazul de fata (prezentat in imagini), o maşină a fost vandalizată în Sibiu după ce şoferul a parcat într-un loc care bloca accesul mai multor locatari spre casele lor. Pentru a se răzbuna, unul dintre ei a luat un spray şi a vopsit maşina de jur împrejur.

Contactaţi de publicaţia Turnul Sfatului, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu spun că dacă proprietarul maşinii depune plângere, poliţiştii vor deschide un dosar penal pentru distrugere.

Legea spune, conform Codului Penal, ca ”Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia … se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 ani sau cu amendă”.

Intrebarea noastra este: cine credeti ca ar trebui tras la raspundere?!

Iata si cateva exemple din Tirgu Mures, publicate in alte materiale pe acest subiect…

MS / Foto cop: colaj