Un bărbat de 29 de ani a ajuns la spital cu arsuri, iar alţi 17 oameni au fost evacuaţi după ce un apartament a sărit în aer. Bărbatul susţine că a încercat să aprindă lumina când s-a produs deflagraţia. Mai multe apartamente, dar şi câteva maşini parcate au fost avariate.

Cu puţin înainte de ora 4 dimineaţa locatarii blocului din cartierul Săvinești din Târgu Mureş au fost treziţi de un zgomot puternic. Apoi au văzut cum bucăţi din uşi şi geamuri sar peste tot. La parter, un bărbat care locuia singur a povestit că a sărit totul în aer când a încercat să aprindă lumina.

Locatar: “Uşa metalică s-a deformat complet şi acum o să doarmă la noi. E cam gravă situaţia, dacă ne uităm încolo geamul cu tot aruncat în copac de acolo trei maşini destruse, geamul de la etajul unui spart, la parter la fel, e situaţie gravă. După spusele poliţiştilor a umblat băiatul la teracotă şi de acolo a pornit, norocul vecinilor că au avut detector de gaz şi a decuplat imediat.”

După deflagrație apartamentul a fost cuprins de flăcări, iar pompierii şi poliţiştii au intervenit de urgenţă şi au evacuat toţi locatarii.

Col. Buhanu Cristian, ISU Mureş: ”Din persoane evacuate două au fost copii un copil de 2 ani şi o fată de 10 ani, la spital a fost transportat doar proprietarul cu arsuri pe braţe şi căile respiratorii.”

Explozia a fost atât de puternică încât geamurile au fost sparte şi bucăţile de cioburi au avariat maşinile parcate în apropiere.

Ceilalţi locatari nu s-au ales decât cu o spaimă teribilă şi cu pagube în locuinţe.

Sursa: facebook / protv