A început goana părinţilor pentru jucării pe care să le ofere copiilor în Ajun de Crăciun. Reprezentanţii ANPC vă recomandă însă să fiţi atenţi la calitatea jucăriilor cumpărate.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor atrag atenţia părinţilor să verifice jucăriile pe care le cumpără în această luna, pentru a evita punerea copiilor în pericol. Au fost cazuri în care noi am retras de pe piaţă jucării periculoase pentru copii, iar părinţii trebuie să fie extrem de atenţi la ceea ce cumpără”, spun reprezentanţii OPC.

Părinţii ar trebui să verifice, în primul rand, modul de etichetare şi de ambalare a produselor. “Toate jucăriile trebuie să aibă instrucţiuni şi informaţii de siguranţă în limba română. În afară de jucăria propriu-zisă, nici ambalajul nu trebuie să prezinte riscuri de asfixiere. În plus, jucăriile aflate în produse alimentare, cum sunt cele din pungile de pufuleţi, trebuie să aibă un ambalaj propriu de dimensiuni care sa nu permită înghiţirea”, atrag atenţia reprezentanţii OPC.

Pe lângă indicaţiile privind vârsta copilului căruia îi este destinată jucăria, ambalajul trebuie să includă avertismente privind securitatea. Totodată inspectorii OPC vă recomandă să fiţi atenţi şi la jucăriile care utilizează proiectile, de genul pistoalelor sau puştilor cu arc, pentru că unele proiectile pot fi extrem de periculoase.