Tricotajele, tot mai prezente pe podiumurile de modă…

Preţurile însă de multe ori ne lasă cu un gust amar. În Reghin, însă, o femeie ieşită la pensie oferă orice model şi orice obiect vestimentar cu cel mult 200 de lei. Vechiul meşteşug l-a învăţat încă din clasa a V-a, iar acum, de când are mult timp liber, a reuşit să se perfecţioneze.

Pentru o bluză sau rochie tricotată, oamenii din Reghin nu trebuie să dea fuga la vreun designer sau casă de modă. Au tot ce-şi doresc şi la preţuri rezonabile la doi paşi de casă. Femeia a învăţat meşteşugul încă din copilărie.

Olimpia Dan, meşter popular: De prin clasa a V-a. Am avut şansa, să spun, să fac şcoala pe când erau ore de lucru manual. Şi acasă, m-a învăţat mama. Dar acolo la şcoală, profesoara ne arăta mai detaliat. Am învăţat să croşetez, să tricotez, să brodez, să cos.

Haine, obiecte de decor, chiar şi genţi. De toate ştie să facă femeia.

Olimpia Dan, meşter popular: Acum, fiind şi eu în rând cu lumea, mă mai uit pe internet, acolo vezi de toate. Dacă văd ceva care-mi place, intru şi mă uit pe tutoriale, mai îmi fac eu schiţă separat să înţeleg mai bine modelul. Şi da, îmi place să caut.

Iar clienţii îi apreciază curiozitatea transpusă în muncă.

Preţurile încep de la 30 de lei şi pot ajunge până la 200 de lei în funcţie de mărime, model şi, bineînţeles, obiectul vestimentar ales.

Sursa: observator.tv /  Foto: Olimpia Dan