“Realizarea Autostrazii Brasov – Targu Mures – Cluj – Oradea, Lotul 1: Targu Mures – Ungheni si Drum de legatura – RELICITARE”,  mai exact vorbim de drumul de mare viteza care ar trebui sa inceapa de la Nodul Rutier Aerport Transilvania pana la un giratoriu nou intre Metro si Auchan.

Dupa cum se stie, in 16.11.2018, CNAIR a incheiat oficial etapa de (re)evaluare financiara si a declarat ca nou castigator pentru acest segment de drum, asocierea condusa de ITINERA.

Dupa cum era de asteptat, STRABAG a contestat! Am publicat in urma cu cateva zile referitor la aceste aspecte, aici.

Problema mare este ca daca in urma contestatiei se va ajunge la descalificarea ofertei ITINERA, licitatia va fi anulata, deoarece oferta Strabag a fost deja descalificata si alti competitori nu sunt in cursa.

Pentru soferi, asta ar insemna alti 3 ani de asteptare pana sa vada vreun utilaj pe santier, pentru ca procedura de relansare licitatiei dureaza enorm de lung.

Important de mentionat ca firma Strabag nu are nici un beneficiu in urma contestatiei, deoarece nu mai era in cursa. Deci, practic, noi localnici nu vom avea acest drum de legatura cu autostrada din cauza contestatiei.

Sursa: Kodok Márton /  Foto cop: colaj