Directorul Transport Local spune cate dintre autobuzele de pe trasee ar trebui casate…

Doar 80 de autobuze circulă în momentul de față pe traseele din Municipiul Tîrgu-Mureș, toate cu termenele de casare depășite, unele chiar de trei ori. In mod normal, toate autobuzele ar trebui casate, a declarat pentru RTM, directorul transport Local.

Este și cazul celor 7 autobuze cu ”acordeon” care încă mai circulă prin oraș pe anumite rute, la orele de vârf. 12 autobuze foarte vechi au fost casate anul acesta, sau sunt în curs de casare, costurile de reparații fiind prea mari. Alte autobuze au fost cumpărate din Germania la mâna a doua pentru a suplini necesarul.

Cu toate acestea numărul lor este insuficient, iar când se strică unul din autobuze nu are cu ce să fie înlocuit, a declarat pentru Radio Tîrgu-Mureș, directorul Societății de Transport Local din Tîrgu-Mureș, Tatar Bela.

De săptămâna viitoare, vor mai intra pe traseele din Tîrgu-Mureș alte 4 autobuze (Mercedes), Euro 2 și 3, cumpărate din Germania la mâna a doua. Mașinile au fost deja casate în Germania dar sunt încă în stare foarte bună de funcționare.

Citeste aici cand vin autobuzele noi, promise inca din 2016!

Citeste articolul complet pe RTM / Foto cop: Cristina Bulbescu