Cum vede conducerea spitalului lucrurile…

Secţia Pneumologie este secţie în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş (Spitalul TBC), în care “pe lângă asistență medicală la standarde europene se desfășoară și activități de învăţământ pentru studenţi, medici rezidenţi, studenţi de colegiu/asistenţi medicali”, se arata pe siteul institutiei.

Secția de Pneumologie are o capacitate de 99 de paturi, dintre care 88 se regăsesc în compartimentul adulți și 11 paturi în compartimentul pediatric (sectie copii!!). În Secția de Pneumologie sunt diagnosticate și tratate următoarele boli pulmonare: cancer pulmonar, BPOC, astm bronșic, tuberculoză, fibroze pulmonare, pneumonii, bronșiectazii. Secția de Pneumologie funcționează într-o clădire istorică cu 4 etaje situată în Tg. Mureș, str. Gh. Marinescu nr. 5.

“Clădirea este situată în “zona clinicilor”, zonă rezidențială cu bogată vegetație și multe parcuri, ferită de tumultul și vacarmul urban, într-un mediu ce oferă condiții optime pentru însănătoșirea grabnică a bolnavilor”, se mai scrie cu multa mandrie pe siteul institutiei.

In realitate lucrurile stau cu totul diferit…

O clădire complet distrusă, un focar de infecție, in care sunt tratati bolnavi, copii si adulti, cu afectiuni pulmonare care sunt in totala discordanta cu mucegaiul si mizeria!

Holuri groaznice, saloane cu pereti scorojiti, toalete infecte, sala de mese in care numai sa mananci nu ai vrea etc, o atmosfera desprinse parca din evul mediu.

Situatia de la sectia de Oncologie, publicata zilele trecute – REVOLTATOR! Pacienti carati in brate de asistente pe scari, mai multe etaje, la spital in Tirgu Mures! VIDEO – este continuata in imaginile de mai jos, surprinse de aceasta data la sectia de Pneumologie, sectia apartinand de acelasi Spital Clinic Judetean Mures, condus de aceiasi manageri incompetenti: Dan Simpalean si Ovidiu Girbovan (pe care nu-i schimba nimeni, probabil de buni ce sunt, nu domnule presedinte CJ Mures, Peter Ferenc?!), imagini care nu au nevoie de foarte multe comentarii…

MS /  Foto: captura video / Emanuel Ungureanu