Scoatem sau aducem masinile in centru? Voi ce parere aveti…

Pe langa suma imensa de peste 21 de milioane de euro pe care primaria Tirgu Mures doreste sa o contracteze printr-un credit care ar indatora orasul minimum 10 ani, Tatár Lehel, consilier local al municipiului Tîrgu Mureș din partea POL, vine cu cateva argumente pertinente referitoare la realizarea unei parcari subterane chiar in centrul orasului.

“Durata prevăzută de realizare e 36 de luni, perioadă în care mijlocul orașului ar fi un șantier imens.

Nu se vor încadra în buget, pentru că bugetul e calculat greșit din start, dar pot apărea și complicații în cazul în care se găsesc vestigii arheologice. În cazul acesta trebuie să așteptăm și să plătim pentru explorarea arheologică, care ar putea să dureze chiar și 3-4 ani.

Trafic: scopul ar fi reducerea traficului din zona centrală, nu atragerea circulației auto chiar în mijlocul centrului.

Nici copaci nu prea vom putea avea. Un arbore are nevoie de pământ adânc de 2*raza coroanei, deci cam 4-5 metri pentru copacii medii.

Deci SF ar trebui să exploreze varianta 1 versus varianta 2. Altfel o să se demonstreze că e mai ok cu parcări decât fără, deci avem nevoie de parcaj subteran. Ceea ce nu este adevărat, din moment ce există alternative,” spune consilierul.

Câteva date legate de subiect…

Nr. parcări la bordură în zona centrală (sursă: PMUD): 918
Nr. parcări propuse în parcajul subteran: 415
Valoare totală a investiției: 42 395 860 RON (inclusiv TVA) => € 21.406,69 cu TVA inclus/loc de parcare
Durata de execuție prevăzută în studiul de fezabilitate: 36 luni

Creditul dorit de primarie…

Municipiul Tîrgu Mureş anunţă operatorii economici interesaţi că intenţionează să achizitioneze servicii de acordare credit bancar:

Sursa: oameniliberi.com / tirgumures.ro /  Foto cop: colaj