În urma unor percheziții efectuate de “mascați” la domiciliul politicianului mureșean Iulius Făgărășan, fost consilier în CL Reghin, procurorii au ridicat ca proba un tablou semnat Picasso, estimat la circa 1,5 milioane de euro.

Jurnaliștii de la ziardecluj.ro, care au investigat acest caz, spun ca politicianul susține ca i s-a prezentat un mandat de percheziție dubios și i s-a spus că este cercetat pentru evaziune fiscală (deși nu are firme), constituirea unui grup infracțional organizat (deși a fost singurul la care s-au făcut percheziții), fals material în înscrisuri, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani.

Acesta mai spune ca, judecătorul care a aprobat mandatul de percheziție a scris cu ”dedicație” că toate aceste infracțiuni pot fi probate prin confiscarea tabloului lui Picasso.

Iulius Făgărășan crede că este ținta răzbunărilor politice din perioada în care a activat in Consiliul Local Reghin și PNL. Acum a demisionat din CL Reghin și din funcțiile de conducere ale PNL.

Citeste toată povestea pe ziardecluj.ro / Video: ncn.ro / Foto: captura colaj