Drumarii au fost nevoiți să intervină, începând de aseară, cu 42 de utilaje și 200 de tone de material antiderapant pentru a curăța drumurile de zăpadă.

Care este acum situația pe șosele, a declarat pentru RTM, purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Elekes Robert:

“Pe zona regionalei Brașov, județele Covasna, Harghita, Brașov, Mureș și Sibiu, colegii mei au acționat azi noapte și azi dimineață cu 42 de utilaje și au răspândit în jur de 200 de tone de material antiderapant. De aseară și până azi la prânz, în județul Brașov, au acționat 13 utilaje și au răspândit 51 de tone de material antiderapant pe mai toate drumurile naționale, aici ne-am confruntat cu un val de frig care a transformat apa de pe drum în gheață. Au fost niște probleme pe ocolitoarea municipiului Brașov, dar utilajele au revenit și s-au rezolvat relativ repede. Și în județul Harghita au acționat utilajele și au răspândit peste 50 de tone de material antiderapant, pe drumurile DN 11 B, DN 12 , 12 A, 12 C, 13 A, 13 B, deci cam toate drumurile au fost acoperite cu zăpadă. Și în județul Covasna au acționat 12 utilaje și numai de azi dimineață până acum au răspândit 30 de tone de material antiderapant. Principalele drumuri au fost DN 10, DN 11, DN 12, care au fost acoperite de zăpadă și a fost nevoie de intervenția noastră. În acest moment, ninsorile au cam încetat pe teritoriul regionalei noastre, dar le cerem șoferilor în continuare să circule cu foarte mare grijă, este un val de frig destul de accentuat și poate apărea polei sau gheață pe drum în orice clipă, așa că să adapteze viteza la condițiile de drum și neapărat să plece la drum doar cu cauciucuri de iarnă, mai ales în zonele montane.”

Sursa: RTM / Foto: DRDP Brasov