ANAF a ieşit la vânătoare de comercianţi online. Inspectorii de la Antifraudă sunt cu ochii pe reţelele de socializare, dar şi pe site-urile de vânzări. După ce au verificat modul în care se vând pe internet telefoane mobile, electrocasnice, haine și încălțăminte, au găsit fraude de milioane de euro.

Un singur site de vânzări şi milioane de anunţuri. Mulţi comercianţi din online nu oferă factură şi vând produse contrafăcute:

„Păi, dacă era orginal, nu-l dădeam la banii ăştia, vă daţi seama!”, spune răspicat chiar un vânzător de parfumuri când reporterul îndrăznește să ceară şi factură.

Pe astfel de tranzacţii a pus ochii şi ANAF-ul. Inspectorii de la Antifraudă au luat la rând site-urile şi au descoperit fraudarea TVA în tranzacții totale de peste 10 milioane de euro. Telefoane mobile, electrocasnice, haine – toate se vindeau ilegal. Demersul s-a extins şi pe paginile de Facebook sau Instagram, şi s-au dat amenzi de peste 120 de mii de lei.

De exemplu, printr-un site web se comercializau telefoane mobile de către o firmă care reprezenta doar un paravan aparent legal. De fapt bunurile erau cumpărate din Uniunea European de firme “fantomă” administrate de persoane cu venituri mici. Pe acest site s-au vândut într-o zi chiar și 50 de telefoane inteligente, în valoare de cca 100.000 de lei.

Vezi stirea completa/video aici /  Foto: colaj captura