Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă efectuează cercetări faţă de un cetăţean român care intenţiona să introducă în ţară din Emiratele Arabe Unite, prin Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container, accesorii auto în valoare de peste 200.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 7.11.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunţit efectuat, în baza analizei de risc, de către lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud la un container sosit din Emiratele Arabe Unite, având ca destinatar o societate comercială de pe raza judeţului Mureş. Administratorul societăţii comerciale este un cetăţean român, în vârstă de 48 de ani, având domiciliul pe raza judeţului Mureş.

În urma controlului, au fost descoperite 4.270 accesorii auto susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma de aproximativ 207.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Garda de Coasta Constanta / Foto: colaj