Ioan Florin Făgețan din localitatea Cenade, județul Alba, a suferit un transplant de cord la Institutul Inimii din Tîrgu-Mureș în anul 2009, când avea doar 24 de ani.

La 23 de ani inima a început să-i cedeze după ce a suferit două răceli severe, motiv pentru a care a ajuns cap de listă pentru un transplant de cord. A primit o inimă nouă, iar acum vine de două ori pe an la control și are o viață aproape normală. Imediat după transplant a contractat însă o infecție care a ajuns la plămâni, medicii fiind nevoiți să-i extragă din plămâni 750 ml de lichid.

În anul următor, aflat la un control în spital, a întâlnit-o pe Loredana din Negrești-Oaș, Satu Mare, care era internată tot pentru un transplant de cord. Au legat imediat o prietenie și s-au căsătorit.

Cei doi soți nu pot să aibă copii din cauza tratamentului cu imunosupresoare, medicamente care se iau cu scopul de a reduce imunitatea astfel ca organismul să nu respingă cordul. Totuși, fiind amândoi transplantați își înțeleg mai bine nevoile, a mărturisit Ioan Făgețan jurnaliștilor din Tîrgu-Mureș în cadrul unei conferințe de presă la Institutul Inimii. În plus, Ioan are o legătură strânsă și cu familia donatorului, o femeie cu 6 copii din Oradea.

Citeste toata stirea aici /  Foto: Loredana Adina fb