Toţi operatorii economici sunt obligaţi să aibă, de la 1 noiembrie 2018, case de marcat cu jurnal electronic, avertizează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală ANAF.

Din prima zi a lunii noiembrie, operatorii economici prinşi fără astfel de case de marcat riscă să primească avertisment pentru nedotare, în baza legii prevenirii. Ulterior, sancţiunile pot merge până la suspendarea activităţii.

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a listat pe site o serie de documente și situații privind obligativitatea noilor aparate fiscale.

“Toți operatorii economici care încasează, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/ debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale”, stabileşte OUG

Asta înseamnă că operatorii economici care vând bunuri cu amănuntul sau prestează servicii direct către populație au obligația de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Sursa:recov.ro /  Foto: colaj