“Blonda de pe linia 5” si-a gasit jumatatea tot in autobuz…

O femeie din Târgu Mureş a sfidat regulile şi a ales o meserie pe care, în general, o practică bărbaţii. Este singura femeie şofer de autobuz din oraş. Mereu cu zâmbetul pe buze, doamna Rodica îi conduce pe călători la destinaţie. În schimb, primeşte respectul şi admiraţia lor. A petrecut mai bine de un deceniu la volan şi a făcut curse atât în ţară, cât şi în străinătate. Iar marea iubire şi-a găsit-o, cum altfel tot în autobuz.

Rodica este una dintre puţinele femei care a reuşit să se acomodeze şi să ţină pasul cu meseria de. şofer de autobuz. De 11 ani este la volanul mijloacelor de transport în comun.

Rodica Vilics: Am călătorit foarte mult în dreapta cu alt şofer de categoria D şi atunci mi-a plăcut şi am hotărât să fac şi eu categoria D.

Aşa a ajuns chiar şi pe meleaguri străine. În deceniul pe care l-a dedicat şofatului, Rodica a acumulat mai mult de un milion de km la volan. Experienţa a învăţat-o să fie vigilentă şi, înainte de fiecare rută, se asigură că totul este în regulă.

Rodica Vilics: Verificăm apa, uleiul, lichidul de frână, reglăm oglinzile şi verificăm ca maşina să fie în stare bună de funcţionare ca să putem ieşi pe traseu.

Călător: Mă simt în siguranţă, conduce de mult timp, am mai fost împreună cu autobuzul, deci n-are de ce să-mi fie frică. Dincolo îs foarte multe doamne care sunt şoferiţe, aici nu prea.

Superiorii au numai cuvinte de laudă. Mai ales că altor femei li s-a părut prea greu să conducă un autobuz şi au renunţat.

Daniel Totu, administrator companie transport local: Trebuie să mărturisesc ca este reconfortant să avem în rândul angajaţilor noştri ca şi soferi de autobuze şi o femeie.

Viaţa a recompensat-o pe Rodica pentru fiecare zâmbet oferit pasagerilor, zi de zi. Acum aproape doi ani şi-a găsit jumătatea. Evident, tot în autobuz.

Rodica Vilics: Soţul l-am cunoscut pe autobuz, în urma căruia ne-am şi căsătorit şi suntem foarte bine. Lucram pe o linie, 30 B în perioada aceea, soţul mergea la serviciu, a călătorit cu mine.

Cu încredere în sine şi bună dispoziţie, Rodica duce, zi de zi, la destinaţie, sute de oameni.

Sursa: observator.tv /  Foto: captura video