Stațiile meteo au înregistrat ieri mai multe recorduri istorice de temperatură în mai multe localități din județele Mureș, Alba, Brașov, Harghita și Covasna. Temperaturile maxime înregistrate, care au depășit și 27 de grade Celsius, sunt mai mari cu peste 10 grade față de norma climatologică a perioadei.

În plus, la stațiile meteo vor fi consemnate și astăzi temperaturi comparabile cu cele de ieri. O toamnă asemănătoare cu cea de acum a mai fost în anii 2004 și 2008, a precizat pentru RTM meteorologul de serviciu al Centrului Meteo Regional Sibiu, Eugen Mitea:

Cel puțin la temperaturile maxime, norma termică pentru această perioadă este depășită cu 9 până la 10-11 grade. Doar câteva temperaturi maxime înregistrate au însemnat, de altfel și recordurile zilnice pentru 29 octombrie, respectiv la Alba Iulia s-au înregistrat 27,2 grade, la Batoș – 24 grade, la Blaj – 27,4 grade, la Brașov – 24,2 grade, la Odorheiu Secuiesc – 24 grade, la Sfântu Gheorghe – 24,9, la Târnăveni – 24,5 grade, Tîrgu-Mureș – 26,1 grad.”

De mâine, temperaturile maxime nu vor mai depăși 24 de grade Celsius, însă vremea deosebit de caldă se va menține cel puțin pentru o săptămână.

Precipitațiile, în schimb, vor fi aproape inexistente, doar în noaptea de joi spre vineri vor fi înregistrate local ploi slabe, pe arii restrânse.

Sursa: RTM – Cristina Bulbescu /  Foto: Visit Targu Mures