Desi ne aflam la 3 ani de la tragedia #Colectiv…

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, în contextul în care marţi se împlinesc 3 ani de la Colectiv, că în România există acum 11 paturi pentru marii arşi, iar în cazul unei tragedii precum cea din clubul bucureştean, autorităţile ar apela la ajutor extern.

Solicitat să comenteze care e situaţia celor patru centre mari pentru arşi, ministrul Sănătăţii a precizat că stadiul este cel al semnării contractelor pentru studiile de fezabilitate şi proiectare.

“Printr-un program al Băncii Mondiale, România trebuia să construiască şi trebuie să construiască 4 centre de mari arşi la Timişoara, Târgu Mureş şi două în Bucureşti. În data de 6 august 2018 s-a semnat contractul pentru studiu de fizabilitate şi proiectare. Sunt în acest moment în această fază”, a completat Pintea.

Marţi, 30 ocotmbrie, se împlinesc 3 ani de la tragedia din clubul bucureştean Colectiv. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi mulţi dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Ulterior, la un şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65.

Sursa: mediafax.ro /  Foto: colaj