Trenul a oprit prea tarziu. Primul echipaj de salvare avea doar asistent…

Incident tragic într-un tren care efectua o cursă de la Bucureşti spre Târgu Mureş. Un bărbat de 56 de ani care plecase din Capitală, unde se pare că fusese internat la un spital, a murit într-o gară din Ploieşti. Omului i se făcuse rău în dreptul localităţii Buftea, însă nu a putut opri până la Ploieşti. Acolo un echipaj SMURD era pregătit să-i acorde primul ajutor, însă din păcate a fost în zadar. Victima nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare.

Bărbatului de 52 de ani i s-ar fi făcut rău la scurt timp după plecarea din Bucureşti. Conductorii trenului au fost anunţaţi, dar nu au putut opri garnitura până la Ploieşti.

Daca initial în staţia CFR a ajuns un echipaj medical de urgenţă cu asistent, o a doua ambulanţă a sosit în scurt timp şi cu medic.

Se pare că bărbatul era grav bolnav.

Andrei Bozgan, Medic SAJ:S-au gasit niste documente la dansul, erau niste documente cum ca a fost externat dintr un spital din București si se ducea spre casa.

Trupul fără viaţă a fost dus la serviciul de medicină legală, iar autopsia va stabili exact care a fost cauza morţii.

Razvan Moise, Agent de paza Gara de Vest: Dupa cate am inteles, i-ar fi dat conductorii amenda pe tren, ca l-ar fi gasit fara bilet. Din această cauză i s-ar fi făcut rău. Daca a vazut ca nu mai poate sa stea in sezut, s-a lungit pe jos.

Reprezentanţii CFR Călători au transmis că fac verificări cu privire la acest incident. Tot ei vor trebui să explice dacă trenul ar fi putut să oprească mai devreme pentru ca medicii să intervină mai repede

Sursa: observator.ro / Foto: captura video