În timp ce mulţi români aleg să-şi investească economiile în imobiliare, în bitcoin sau în acţiuni există şi oameni care preferă să-şi bage banii în mere. Familia Covrig din Ernei, judetul din Mureş, a investit peste 150.000 de euro într-o astfel de afacere, care foloseşte cele mai noi tehnologii în materie de pomicultură. Ba, mai mult, proprietarii vor să demonstreze că se poate face profit şi fără subvenţii sau ajutoare de la stat.

Anamaria Covrig, inginer Horticol:

A început în ideea de a produce alimente pentru cei din zonă, să fie cât mai sănătoase, cât mai ecologice, e un proiect pilot.

Un proiect 100% românesc, în care oamenii folosesc doar puieţi autohtoni. Iar investiţia pentru fiecare hectar s-a ridicat la 25.000 de euro.

Anamaria Covrig, inginer Horticol:

Anul trecut au fost fructe mai puţine, am avut şi probleme cu dăunătorii, , deoarece fiind o livadă izolată, am avut un atac masiv de ciori. Am reuşit să adunăm primele fructe, dar am văzut şi ce pagube poate să producă şi atunci am ajuns la proiectul acesta de pus sistemul anti-păsări şi anti-grindină.

Suprafaţa actuală a livezii este de şase hectare, dar dacă rezultatele sunt bune, proprietarii livezii ar dori să se extindă. Mai ales că, în pieţe, oamenii se înghesuie la mere, în special la cele româneşti. Soiurile Florina şi Jonathan sunt cele mai cautate de la noi în această perioadă.

Sursa: observator.ro /  Foto: captura video