Potrivit unei informări a CNAIR, miercuri a început să ningă viscolit pe DN 7C Transfăgărăşan. Stratul de zăpadă este de 1-3 centimetri, iar vântul atinge şi 70 kilometri pe oră. Se circulă în condiţii de iarnă, iar drumarii acţionează cu utilaje pentru a menţine drumul practicabil.

Meteorologii anunta ca ninsoarea va continua toată ziua pe Transfăgărăşan. La Bâlea Lac sunt acum minus 2 grade Celsius, însă în noaptea de miercuri spre joi va coborî până la minuse 13 grade. De asemenea, vântul urmează să bată cu 90 kilometri pe oră.

Deszăpezire Transfăgărășan.

A început să ningă viscolit și pe DN 7C (Transfăgărășan), stratul de zăpadă este de 1-3 cm, vântul atinge și 70km/h, se circulă în condiții de iarnă. Drumarii acționează cu utilaje pentru a menține drumul practicabil.#cnair #deszapezire #transfagarasan

Publicată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Miercuri, 24 Octombrie 2018

Potrivit programului, Transfăgărăşanul va rămâne deschis până pe 30 octombrie. După acea dată, timp de aproximativ 8 luni, drumul va fi închis pe o porţiune de 27 de kilometri, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci şi alunecări de teren.

Sursa: CNAIR / RADOR /  Foto: captura video