Un bărbat a fost reţinut de poliţişti pentru infracţiuni de braconaj, uz de armă fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Două arme letale, deţinute în alte condiţii decât cele prevăzute de lege, au fost ridicate de poliţişti.

Poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe, Periculoase Mureş au fost sesizaţi de către un cetăţean cu privire la faptul că pe Fondul de vânătoare nr. 2 denumit Giuluș, din pădurea satului Lăscud, s-au auzit mai multe focuri de armă.

La fața locului s-au deplasat poliţiştii Serviciului Arme împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 4 Ungheni, ocazie cu care au fost surprinse două autoturisme de teren care părăseau în viteză fondul de vânătoare, reușindu-se oprirea unuia dintre autovehicule, ce era condus de un bărbat, de 43 de ani, din orașul Iernut, stabilindu-se că acestuia i-a fost anulat dreptul de a deține și purta arme încă din anul 2014.

Cu ocazia cercetării la fața locului au fost identificate cadavrele a trei exemplare de mistreț ascunse în desișuri, fiecare prezentând plăgi prin împușcare, iar în urma investigațiilor și verificărilor efectuate a fost identificat și celălalt autoturism de teren, despre care s-a stabilit că aparține unui bărbat, de 46 de ani, din comuna Ogra,  deținător legal a două arme de vânătoare.

Totodată, în urma probatoriului administrat au fost identificate şi ridicate două arme letale, de calibru 12 şi 30-06 mm, deţinute în alte condiţii decât cele prevăzute de lege, precum şi cele două autovehicule de teren.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj, uz de armă fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar faţă de bărbatul, de 43 de ani, a fost luată măsura reţinerii preventive pentru 24 de ore.

La acţiune au participat şi specialişti din cardul Serviciului Criminalistic.

IPJ Mures /  Foto: colaj arhiva