Prin bunăvoința senatorilor, condamnaţii pe baza interceptărilor sau filajelor, indiferent că e vorba de dosare de omor, violenţă, crimă organizată sau corupţie, ar putea cere revizuirea în instanţe dacă proiectul votat în Senat va deveni lege. Camera Deputaților este for decizional.

Senatul a adoptat un proiect de lege iniţiat de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, care va da posibilitatea revizuirii sentinţelor în dosarele în care au fost folosite probe obţinute în urma protocoalelor secrete.

Mai exact, proiectul viza desecretizarea unei Hotărâri CSAT din 2005 privind combaterea corupţiei dar la el au fost adăugate amendamente care deschid calea revizuirii în orice dosar în care s-au făcut filaje şi interceptări pe baza protocoalelor cu SRI, potrivit G4Media.

Experţii consultaţi de sursa citată au explicat că, dacă acest proiect ar deveni lege, toţi cei condamnaţi pe baza interceptărilor sau filajelor, indiferent că e vorba de dosare de omor, violenţă, crimă organizată sau corupţie, ar putea cere revizuirea în instanţe.

Sursa:money.ro /  Citeste mai mult aici / Foto: colaj