Programul de toaletări și tăieri arbori toamna 2018 – primăvara 2019:

Primăria Municipiului Tg.Mureș aduce la cunoștința cetățenilor că în data de 06.11.2018 începând cu orele 12,00 la Casa de Cultură Mihai Eminescu în sala mare va avea loc Dezbaterea Publică cu privire la Programul de toaletări și tăieri arbori toamna 2018 – primăvara 2019, de pe raza Municipiului Tg.Mureș, precum și prezentarea planului de plantări dendrofloricole pe domeniul public al Municipiului.

Cu această ocazie învităm să ia parte la dezbatere reprezentanții instituțiilor interesate, Agenția de Protecia Mediului Mureș, Garda de Mediu Mureș, Direcția Silvică, Ocolul Silvic Tg.Mureș, SC. Electrica SA, ONG-uri care au obiect de activitate ce are legătură cu domeniul aflat în dezbatere, reprezentanți ai Asociațiilor de Proprietari, precum și toți cei care sunt interesați, și de la care așteptăm soluții, sugestii, propuneri cu referire la programul prezentat.

Programul care urmează a fi prezentat și dezbătut public poate fi consultat aici:

• PROGRAMUL DE TOALETĂRI ȘI TĂIERI ARBORI SEZONUL TOAMNĂ 2018 –- PRIMĂVARĂ 2019

• TABEL PLANTĂRI – TOAMNA – PRIMĂVARA 2018 – 2019

ANUNȚ – toaletări arbori proprietate privata:

Primăria Municipiului Tg.Mureș aduce la cunoștința cetățenilor proprietari ai caselor particulare, instituțiilor și agenților economici că în conformitate cu HCL 197/2007 modificată, au obligația de a-și întreține vegetația aferentă proprietății astfel încât să nu afecteze circulația pietonilor sau mașinilor. Astfel vă solicităm ca până la data de 31.12. 2018 să se execute lucrarea de toaletare (tăiere) a ramurilor arborilor din curțile proprietate particulară ce depășesc limita proprietății, cu respectarea regulilor de igienă și depozitare a resturilor vegetale rezultate.

În caz contrar, după această dată în urma verificărilor făcute pe teren, se vor aplica sancțiuni contravenționale instituite conform HCL 197/2007 modificată, art. 7. al. 5,6., în cuantumul valorii de 100 lei pentru proprietarii caselor particulare și de 300 lei în cazul instituțiilor și agenților economici.

Sursa: tirgumures.ro /  Foto: colaj arhiva